![]() |
Ayran Aşı çorbası
1 Eklenti(ler)
Malzemeler
Nohut Yarma 10 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı su 2 dal taze nane Kuru nane Zeytinyağı http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1434610088 Nohut ve yarmayı (veya aşurelik buğday) bir gün evvelden, ayrı kaplarda suya koyun. Gece boyunca aşurelik buğday şişecek, böylece yarım saat gibi kısa bir süre kaynatarak iyice açılmalarını sağlayabilirsiniz. Bu uzun süren bir işlem olduğundan arzu ederseniz satın aldığınız bir paket buğdayı suda şişirip, kalanını başka çorbalarda kullanmak için derin dondurucuya atabilirsiniz. Buğday başta yoğurt çorbası olmak üzere, pek çok çorbaya çok yakışıyor. 10 tepeleme dolu çorba kaşığı yoğurdu, krema gibi olana kadar iyice çırpın, sonra yavaş yavaş bir bardak su ilave edin. Yoğurttan yoğurda değişeceğinden koyu bir çorba kıvamına getirecek kadar su ilave edin. Kıvama gelince nohut ve yarmayı da ekleyin. Ben hiç tuz katmıyorum ama tercih elbette sizin. İki dal taze naneyi de ince ince doğrayıp çorbanıza ekleyebilirsiniz. Sade hali de bir o kadar güzel olur. Servis yaparken üzerinde güzel bir sızma zeytinyağı, kuru nane gezdirdiniz mi tam olacak! |
Cevap : Ayran Aşı çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Yapılışı Buğdayı ılık su da akşamdan ıslayalım. Nohudun içine bir çay kaşığı karbonat ilave edip ılık su da haşlayalım. Bir sonraki gün nohudu ve buğdayı yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bir kaba yoğurdu, soğuk suyu ve tuzu ilave edip çırpalım. Hazırladığımız ayranın içine haşladığımız nohut ve buğdayı ilave edip karıştıralım. Sonra kaselere paylaştıralım. Üzerlerine nane serpip soğuk olarak servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.