ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Internet & ADSL (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=164)
-   -   Kurutulmuş Etin Adresi - Zulu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1088932)

dean534 05-16-2015 12:15 AM

Kurutulmuş Etin Adresi - Zulu
 
http://www.zulu.com.tr/myassets/slid...ctures_1_7.jpg

ZULU ATIŞTIRMALIK KURU ET

Yüksek besin değeri ve çok az yağ oranı ile Amerika’da sağlıklı atıştırma ürünlerinin başında gelen beef jerky/kurutulmuş et artık Türkiye’de. Geçmişte de hem Türk kültüründe hem de başka kültürlerde bastırma, biltong, kadit gibi isimlerle üretilip, severek tüketilmiştir. Türkiye’nin yeni markası Zulu kurutulmuş et, aynı zamanda benzersiz bir protein kaynağı… Protein değeri yüksek besinler içinde önemli yer tutan kuru et, sağlıklı atıştırmaya ve beslenmeye önem gösteren, protein diyeti yapan, vücut geliştirme, crossfit vb sporlarla ilgilenen, vücut geliştirme diyeti yapan kişiler için bağımlılık yaratacak kadar lezzetli alternatif üründür.

http://www.zulu.com.tr/myassets/slid...ctures_1_2.jpg

Spordan sonra yemek spor yapan kişiler için çok önemli ve protein ihtiyaçlarını karşılamak için artık birçok sporcu protein tozları yerine doğal proteinleri tercih etmekte. Zulu atıştırmalık et her 100 gr’da 58gr protein içeren ve bu ihtiyaca en iyi cevap veren niteliktedir. Üstelik kuru et fiyatları içinde de avantajlı noktada.
Kurutulmuş et nerede satılır diye merak ederseniz, hem kuru et satış noktalarını görmek hem de Türkiye’nin her yerine ücretsiz kargo avantajı ile sipariş vermek için www.zulu.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.zulu.com.tr/modules/catal...rev=1409491045

TARİHİ

İnsanlık, ihtiyacı olan enerjiyi saklayabilmeye başladığında, gelişmek ve bir kültür
Oluşturmak için gereken zamanı yaratmıştır. Avladığı etleri kurutarak ve tuzlayarak saklamayı öğrenmesi ilk adım, buğday ekip una çevirmesi, ikinci adım olmuştur.
Bu yüzden medeniyet KURU ET ile başlamıştır diyebiliriz.

Dünyanın her yerinde tuzlayarak güneşte, rüzgârda, dumanda,köz ateşinde
Değişik metotlarla kurutulmuş et yapılmıştır.Özellikle tarıma değil avcılığa dayanan toplumlar, kuru et yapmakta çok gelişmiştir.

Orta Asya'da Türkler "BASTIRMA”, Amerika’da Kızılderililer "BEEF JERKY”, Afrika’da Bushmenler "BILTONG” gibi bugünhala çok severek tüketilen ürünler yaratmışlardır.

Buzdolabı hayatımıza girene kadar, tüm mutfaklarımızda olan kuru et, günümüzde sadece
İklimin uygun olduğu İç Anadolu bölgelerinde,köylerde ve kasabalarda yapılmakta ve tüketilmektedir.

Kurutulmuş Et tüketmek, protein değeri yüksek besinler içinde olması, , yağ oranının ise çok az olması sebebiyle açlık gidermenin en sağlıklı yollarından biridir.

ZULU,özel olarak"beefjerky/kuru et”üretmek içinkurulmuş,T.C. Tarım ve Gıda Bakanlığı tarafından onay verilmiş YERSU GIDAtesislerinde, veteriner hekim kontrolünde kesilmiş dana eti ile özel fırınlarda üretilmektedir.

Yıllarca atalarımızın uyguladığıgibi;
Bakteri ve organizmalar önce tuzlumarinasyonileyok edilerek
(tuzhücrelerdekisuyu emdiği içinbakterilerin hücre duvarıçökmektedir)
İlk aşaması tamamlanır. Fırın ise eti uzun sürede rüzgârın ve güneşin
Etkilerini bilgisayar kontrolünde uygulayarakkurutmaktadır (dehydration).

Tamamen kurutulmuşet içinde bakteri ve organizmaların yaşamasına
Olanak vermez ve uzun süre dayanıklıhalegelir.Uzun ve zahmetli üretim
Aşamasıözen gerektirir.

Son kullanma tarihi ambalaj açılana kadar geçerlidir. Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 3 gün içinde tüketilmelidir

Yüksek besin değeri, Protein Deposu, 1 paket içindeki yağ oranı 2gr


Kısaca aklınıza gelmeyen lezzet kuru et size en iyi koşullarda sunuyoruz. Çünkü kurutulmuş eti Türkiye'de ilk kez biz yapıyoruz. Sağlıklı atıştırmalık olarak en kaliteli besin statüsündeki kuru et sizin damak tadınızı değiştirecektir. Yani doğal bir protein deposudur. Ayrıca vücut geliştirmek isteyenler için çok iyi bir yiyecektir. Yani protein diyeti ile sağlıklı olarak zayıflayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.