![]() |
Çedar Peyniri
1 Eklenti(ler)
ÇEDAR PEYNİRİ
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1429012762 Çedar peynir,inek sütünden yapılan sert peynir.Adını,İngiltere'nin güneybatısında bulunan ve ilk yapıldığı yer olan Cheddar bucağından alır.En eski İngiliz peynirlerinden biridir.Geçmişte aile işletmelerinde üretilen çiftlik tipi,günümüzde oldukça azalmıştır. Çedar peynirinin üretiminde uygulanan geleneksel yönteme göre,kestirilmiş sütün katı bölümü suyunu bırakması için küçük parçalara bölünür.Daha sonra,genellikle silindirlerden geçirilir.Açık turuncu-sarı bir rengi olan peynir ince muslin kumaşa sarılıp balmumu ile kaplanır.En az üç-altı ay bekletilir.ama bir,bir buçuk hatta iki yıl bekletilirse çok daha iyi sonuç alınır.Bekletildikçe,tadı daha da güzelleşen peynirin bekletme sırasında acılaşmamasına dikkat edilir.Özgün biçimine pek benzemese de,günümüzde özellikle İngiltere,Kanada,Vermont,New York ve Wisconsin'deki fabrikalarda yüksek kaliteli çedar peynirleri üretilmektedir. Kaynak;AnaBritannica cilt 9 sayfa 39 frmsinsi.net için yazılmıştır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.