 |
|
Şengül Şirin |
02-13-2015 12:19 PM |
ıspanaklı Rulo Köfte
1 Eklenti(ler)
Malzemeler
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1423819138
Köfte için;
- 1 kg. köftelik kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi (tost ekmeği de olabilir)
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş tost kaşarı
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Harcı için;
- 3 adet orta boy patates
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 10 adet ıspanak yaprağı
Sos için;
- 3 adet orta boy domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı
- Köfteleri hazırlamak için; derin bir kaba; kıyma, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarmısak ve rendelenmiş kaşar peynirini aktarın. Üzerine yumurtayı kırıp tuz, karabiber ve kimyonu serpiştirdikten sonra, bayat ekmek içlerini çok ince ufalayarak ilave edin. Köfte hamurunu yaklaşık 7-8 dakika yoğurup, buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
- Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra üzerine süt, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice ezip püre haline getirin. Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice süzün.
- Sos için; orta boy bir tavaya zeytinyağı ve rendelenmiş domatesleri aktarın. Üzerine salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Orta ısılı ateşte sos kaynayıncaya kadar pişirip, ocaktan alın.
- Yaklaşık 50 santimetre uzunluğundaki alüminyum folyo ya da fırın kağıdını tezgaha serin. Köftenin pişerken kağıda yapışmaması için; üzerinde 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip, varsa 1-2 çay kaşığı galeta unu serpiştirin. Dolaptaki köfte harcını kağıdın üzerine 1 parmak kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde yayın. Üzerine patates püresini yayıp, ıspanak yapraklarını dizin. Sonra da köftenin uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
- Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, 175 dereceye ayarlı fırında en az 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.