| Şengül Şirin |
01-03-2015 03:17 PM |
Sulu Çıtır Börek
2 Eklenti(ler)
Sulu Çıtır Börek Tarifi
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1420287364
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 2 adet yumurta sarısı (Üzerine)
- Susam
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
Börekleri bekletmek için:
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçine:
- 4oo gr.lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1420287364
Hazırlanışı:
- 1 adet yufkayı düz zemine serin.
- Yukarıdaki yarım su bardağı zeytinyağ ve suyu karıştırıp yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.
- Yufkayı 12 eşit parçaya kesin ve her parçaya peynirli karışımdan koyup sarın.
- Sos için 3 su bardağı su ve yağı karıştırıp derin bir kap içine alın.
- Sardığınız yufkaları bu karışımın içerisine atın.
- Tüm yufkaları sarıp bu karışıma atın ve 15-20 dakika bekletin.
- Bekleyip suyunu çeken yufkaların suyunu süzerek yağlı kağıt serili tepsiye alın.
- Yumurta sarısı sürüp,susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.