ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Unlu Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1086669)

Şengül Şirin 11-17-2014 11:23 AM

Unlu Börek
 
1 Eklenti(ler)
UNLU BÖREK..
Malzemeler;


3 adet yufka(taze olursa iyi olur)
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
üzeri için yumurta sarısı ve susam
istediğiniz bir iç malzemesi(ben peynirli iç kullandım)


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1416212549




Yapılışı;

sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırılır
yufka masanın üstüne açılıp yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürülür(çok fazla değil ama yufkanın hertarafı yağlanacak,elinizle sürerseniz kolay oluyor)
yufkanın yağlamadığınız yarısı yağlı tarafın üstüne kapatılır,bu kata da yağlı unlu karışım sürülür ve 6 parçaya kesilir iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarılır,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alınır
2. Ve 3. Yufkada aynı şekilde hazırlanır
üstüne yumurta sarısı sürülüp susam atılır
önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir
servisten hemen önce pişirip 10 dakika dinlendirip ikram ederseniz lezzet ve çıtırlık muhteşem olacak ama soğusa bile güzelliğinden hiçbirşey kaybetmiyor




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.