ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuk Şiş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085436)

Şengül Şirin 07-11-2014 10:25 AM

Tavuk Şiş
 
1 Eklenti(ler)
Tavuk Şiş


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1405063489

Malzemeler:
  • 250 gr tavuk göğüs eti,
  • 1 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çorba kaşığı yoğurt,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı,
  • Kimyon,
  • Dört renk karabiber,
  • Tuz.
Kızartmak İçin:
  • Çöp şiş,
  • Zeytinyağı.



Tavuk Şiş Yapılışı


Tavukları yıkayalım ve orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayalım.
Bir kabın içine tavuk etlerini, salçayı, tuzu, baharatları, yoğurdu, sarımsağı, zeytin yağını koyalım ve iyice karıştıralım.
Buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim.(tavuk ile yapılan işlemlerde tavuğu çok fazla açık ortamda bekletmeyelim çünkü çok çabuk bakteri üretiyor ve gıda zehirlenmesine yol açıyor)
Tavuk etlerini çöp şişlere dizelim.
Teflon tavaya zeytin yağını koyalım ve tavuk etlerini tava da arkalı önlü çevirerek kızartalım.
Tavuk Şişlerimizi pilav ya da salata eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.