ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tencerede Bütün Tavuk Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085296)

Şengül Şirin 06-25-2014 02:21 PM

Tencerede Bütün Tavuk Kızartması
 
1 Eklenti(ler)
Tencerede Bütün Tavuk Kızartması

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403695284
Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • tuz
Yapılışı

Bütün tavuğu temizleyip bir güzel yıkıyoruz. Her tarafını tuzlayıp büyükçe bir tencereye koyup kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte en az 1 buçuk saat 1 ya da 2 kez çevirerek kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tavuğumuz kendi suyunu salıp çekecek. Çok çevirmeden pişirin tavuğumuz dağılmasın. Göğüs kısmı etli olduğundan genelde o taraf aşağıda kalacak şekilde pişirin ki içi güzel pişsin. Ağızda dağılıyor, nefis bir tad.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.