ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurma Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085215)

Şengül Şirin 06-17-2014 04:26 PM

Dondurma Yapılışı
 
1 Eklenti(ler)
Dondurma Yapılışı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403011569
Dondurma Tarifi İçin Malzemeler:


  • 1 litre süt,
  • 1 ya da 1,5 su bardağı toz şeker,
  • (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz),
  • 1 tatlı kaşığı salep,
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası,
  • 1 adet vanilya çubuğu.
Dondurma Yapılışı

Bir kabın içerisine 2 tatlı kaşığı şeker koyalım.
İçerisine nişasta ve salebi koyup karıştıralım.
1 litre sütten bir su bardağı ayırıp, geri kalanı kabın içerisine dökelim.



Pürüzsüz olana kadar iyice karıştıralım.
Tencere içerisine kalan sütü ve şekeri koyalım.
Vanilya çubuğunu ikiye keselim.
Siyah tohumlarını bıçakla iyice sıyıralım.
Tohumları çubukla beraber sütün içerisine koyalım.
Kaynamaya başlayınca sütten, salepli karışımın üstüne 1-2 kepçe dökelim ve ılımasını bekleyelim.
Ilıyan salepli karışımı tencere içerisindeki sütün içerisine karıştırarak dökelim.
Arada sırada karıştıralım ve 30 dk kaynatalım.
İçerisinden vanilya çubuğunu çıkaralım.
Oda sıcaklığına geldiğinde derin dondurucuya koyalım.
1 saat arayla derin dondurucudan çıkarıp mikserle çırpalım.
Mikserle çırpılmayacak kadar katılaştığında kaşıkla döverek karıştırmaya devam edelim.
Kaşıkla da karıştıramayacak duruma geldiğinde, vanilyalı dondurmamız olmuş demektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.