ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fırında Çiğ Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085109)

Şengül Şirin 06-09-2014 10:39 AM

Fırında Çiğ Börek
 
3 Eklenti(ler)
Fırında Çiğ Börek

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1402299529






Hamuru için;
  • 330 gr un (2 su bardağından 1 parmak fazla)
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 200 ml ılık su (1 su bardağindan 1 parmak az)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İç malzeme;
  • 300-350 gr yarım yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş taze kaşar peyniri (İsteğe bağlı)


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1402299529


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1402299529






Bir kabin içine unu eliyoruz, üzerine tuzu koyup karıştırıyoruz. Ardından mayayı, ılık suyu ve yağı ekleyip karıştırıp yumuşak, elastik, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında yoğuruyoruz. Kabımızı hafif yağlayıp hamuru kaba aktarıp üzerini bir bezle örtüp dinlenmesi içi 30-40 dk bekletiyoruz.
Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. Soğanı incecik doğruyoruz kıyma, tuz ve karabiber ile harmanlıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu istediğiniz büyüklükte eşit parçalara bölüp, merdane ile açıp, iç harcını koyduktan sonra kenarlarını şekildeki gibi kapatıp üzerine yumurta sarısını da sürüp 200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dk rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Dilerseniz bir kaç tanesinin içine kıyma harcını koyduktan sonra kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.