ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Tarçınlı Yoğurt Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085040)

Şengül Şirin 06-02-2014 03:26 PM

Tarçınlı Yoğurt Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1401711956
Malzemeler



  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu İçin;
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı



  • Yoğurt derin bir kapta çatalla 1-2 dakika çırpılarak krema kıvamına getirilir. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve tozşeker eklenerek birkaç dakika daha çırpılır.
  • Un ve karbonat elenip azar azar eklenir. Tarçın serpiştirilir ve çırpılmaya devam eidlerek karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvama getirilir.
  • Digger taraftan, orta boy yuvarlak veya kare ve kenarları yüksek bir fırın kalıbı iyice yağlanır. Hazırlanan hamur bu kalıba aktarılır.
  • 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Tozşeker ve su orta boy bir tencereye koyulur. Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir. Şurup kaynayınca limon suyu eklenip birkaç dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.
  • Fırından çıkarılıp soğuması beklenen tatlı dilimlenir ve üzerine sıcak şurup gezdirilir. Mümkünse üzeri kapalı tutularak en az 1 saat bekletilir. Şurubu iyice çeken tatlı, fıstık, ceviz ve hindistancevizi tozuyla süslenerek servise sunulur.
Afiyet olsun…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.