-
Tatlı
(
http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
| Şengül Şirin |
06-02-2014 03:26 PM |
Tarçınlı Yoğurt Tatlısı
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1401711956
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu İçin;
- 4 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Yoğurt derin bir kapta çatalla 1-2 dakika çırpılarak krema kıvamına getirilir. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve tozşeker eklenerek birkaç dakika daha çırpılır.
- Un ve karbonat elenip azar azar eklenir. Tarçın serpiştirilir ve çırpılmaya devam eidlerek karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvama getirilir.
- Digger taraftan, orta boy yuvarlak veya kare ve kenarları yüksek bir fırın kalıbı iyice yağlanır. Hazırlanan hamur bu kalıba aktarılır.
- 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
- Tozşeker ve su orta boy bir tencereye koyulur. Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir. Şurup kaynayınca limon suyu eklenip birkaç dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.
- Fırından çıkarılıp soğuması beklenen tatlı dilimlenir ve üzerine sıcak şurup gezdirilir. Mümkünse üzeri kapalı tutularak en az 1 saat bekletilir. Şurubu iyice çeken tatlı, fıstık, ceviz ve hindistancevizi tozuyla süslenerek servise sunulur.
Afiyet olsun…
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.