![]() |
Hıdırelez'in Bereketi üzerimize Olsun...
Dilek dilerken gül ağacına astıktan sonra edilecek dua....
Bismillahirrahmanirrahim..... Bin bir adım bir adım, ALLAH bir adım,adım, Kerem,Kerem ALLAH, Başım da bir duman var, Yardım eyle ALLAH. La ilahe illahlah muhammederresulallah Yetiş imdadıma Hızır ile, ALLAH birsin sen kula miyersin Biz gibi kulların yardımcısı sensin. Hızır derya da erdim murada AMİN...... Hıdrelez gününde bereket için okunacak dua... "ALLAHÜMME RABBÜHÜ YA HALKALHALAS MUHAMMEDİN RUSULULLAH YETİŞ İMDADIMA YA HIZIR YA İLYAS" BU DUA 40 DEFA OKUNUYOR.5 MAYIS GÜNÜ 39 DEFA OKUNUYOR.6 MAYIS SABAHI DA 40.OKUNUP DUASI YAPILIYOR. BİRDE ŞÖYLE BİR UYGULAMA VAR. 5 Mayıs ikindi namazından sonra sabah namazına dek olan vakitte Allah rızası için 2 rekat namaz kılınır.ve namazdan sonra şöyle dua edilir. "Ya Rabbi! Sen dünyanın ,kainatın sahibisin ve canlıyı yaratansın.Benim de Rabbimsin ve her canlının da Rabbisin Mevlam.Kullarının ve her canlının hakkını verdiğin o günün,bugün olması sebebiyle bu günahkar kulunun da hakkını sen ver Mevlam.Rabbim!Senden ,Senin varlığını ,birliğini,mucizelerini yaşamayı ve yaşatmayı bana nasip etmeni istiyorum.Bizleri diğer canlılara karşı mahcup etme güzel Allah'ım.Hızır (a.s.) ve Hıdır (a.s.) bu yolda bizlere arkadaş olsun da,hata ya da günah işlemekten alıkoysunlar.Dünya hayatında,maddi -manevi sıkıntılarımızda da her zaman yanımızda olsunlar Ey Rabbim.Allah'ım! Yoksa bizler kul olarak bu dünyada hemen bozuluruz.Ne olur Rabbim! Sana yalvaran bu kulunun da dünya ve ahiret hayatını kazandır.İşimizle,gücümüzle,duamızla sana sığınıyoruz güzel ALLAH'IM." Dinimizde dilekler yalnızca Yüce Allah'tan dilenir.Çünkü dileğimizi yerine getirebilecek yegane kudret sahibi olan Yüce Allah'tır."De ki; Allah'ım sen mülkün sahibi,sen dilediğine mülkü verirsin,dilediğinden mülkü alırsın,dilediğini yükseltirsin,dilediğini alçartırsın.İyilik senin elindedir sen her şeye kadirsin." (Ali İmran,3/26) |