![]() |
Çatal Tatlısı
2 Eklenti(ler)
ÇATAL TATLISI
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1397463910 2 yumurta yarım su bardağı sıvıyağ 1,5 su bardağı süt yarım su bardağı yoğurt yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat aldığı kadar un ŞERBET: 4 su bardağı şeker 5,5 su bardağı su http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1397463910 Malzemeleri karıştırıp, hamur haline getirin. Yufka açar gibi açın. Fotoğrafta görüldüğü gibi ince şeritler halinde kesin, yine fotoğrafta görüldüğü gibi çatal yardımıyla gül şekline getirerek kızartın. Kaynatılmış ve ılınmış şerbetin içine atın, 1-2 dakika bekletip, çıkarın. Arzuya göre servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Şerbet yapımı: Verilen malzemeleri tencereye koyun kaynadıktan sonra 10 dk daha pişirin ve ılımasını bekleyin. NOT: Bu malzemeden baya hamur çıkıyo isterseniz artan hamurdan börekte yapabilirsiniz. İlk iki gün tüketilirse daha iyi olur |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.