| Şengül Şirin |
04-08-2014 12:24 PM |
Pofuduk Sandal Poğaça
2 Eklenti(ler)
iç harcı için;
- 1 adet haşlanmış patates
- 2 soğan
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı salam rendesi
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, nane kurusu, tatlı kırmızıbiber
Üzeri için;
- 1 yumurta ( akı hamura)
- susam
- Çörekotu
Kuru mayayı yarım su bardağı kadar ılık su ile karıştırıp 15 dk. bekletin. İç harç için; patatesi haşlayıp rendeleyin. Soğanın kabuğunu soyup yıkayın ve rendeleyin. Kaşar ve salamı da rendeleyip karıştırın. Bir kabın içine hamur malzemelerini ekleyin. Eriyen mayayı da ilave edip yoğurun.Ilık suyu azar azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur oluşturun.Bezeleri mandalina büyüklüğünde alıp ufak pasta tabağı büyüklüğünde açın. İç harca baharatları, tuzu ve yağı ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurların ortasına iç harçtan koyup kenarları içe girecek şekilde ağızlarını çok sıkmayacak şekilde ortasını açık bırakarak kapatın. ( Kabardıkça açılması için çok sıkmayın. Açık şekilde daha hoş görünüyor). Aynı uygulamayı bütün hamurlara yapıp tepsiyi yağlayın. Ben 2 tepsi kullandım 17 adet poğaça elde ettim. Fırını 75 derece ayarlayın. Yumurta sarısının içine 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyup karıştırın. Bütün poğaçaların üzerine sürüp, susam ve çörekotunu serpip 75 derecede 6-7 dk. Pişirip dereceyi 200 yapın. Üzerleri kızarınca fırını kapatın. Afiyet olsun :)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1396949008
NOT : Bu hamurun mayası önceden ısıtılmış 75 derecelik fırında 6-7 dk. Beklemesidir. İç harcı istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
|