![]() |
Funiyka Tatlısı
1 Eklenti(ler)
FUNİYKA TATLISI
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1394813697 HAMURU İÇİN 2 YUMURTA 1 SU BARDAĞI ŞEKER 1 SU BARDAĞI YOĞURT 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ 50 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI 1 PAKET KABARTMA TOZU 1 PAKET VANİLYA ALDIĞ KADAR UN MUHALLEBİSİ İÇİN: 1 LT SÜT 2 YUMURTA 1 SU BARDAĞI ŞEKER 6 ÇORBA KAŞIĞI UN 2 PAKET VANİLYA 50 GR MARGARİN ÜZERİ İÇİN KIYILMIŞ CEVİZ YAPILIŞI KREMA İÇİN TÜM MALZEME DERİN BİR TENCEREYE ALINIP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. SOĞUMASI İÇİN KENARA ALINIR. ODA SICALIĞINDAKİ TEREYAĞI VE YOĞURT DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRILIR. HAMUR İÇİN BÜTÜN MALZEMELER EKLENİP YOĞURULARAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR. HAMUR 15 DAKİKA DİNLENDİRİLİR. HAMUR 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜP HER BİR PARÇA 2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. HAMURLAR 3 CM GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER ŞEKLİNDE KESİLİR. HAMURLAR YAĞLANMIŞ KÜLAH ŞEKLİNDEKİ KALIPLARA SARILIR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK SICAK FIRINDA ÇOK KIZARTMAMAK ŞARTIYLA PİŞİRİLİR. FIRINDA ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUMASINI BEKLEMEDEN KÜLAHLAR KALIPLARDAN ÇIKARTILIR. SOĞUMUŞ KREMA İLE KÜLAHLARIN İÇİ DOLDURULUR. ÜZERLERİ CEVİZ İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.