 |
|
| Şengül Şirin |
02-10-2014 07:22 PM |
Lahana Gözlemesi
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1392049336
MALZEMELER
- 5 adet beyaz lahana yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1,5 su bardağı ılık su
- ½ çay kaşığı kimyon, tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin;
- ½ su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri İçin;
- 1 demet ince kıyılmış dereotu
YAPILIŞI
- Lahana yapraklarını yıkayıp ortadaki damarlarını çıkararak ikiye bölün.
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırıp lahana yapraklarını hafif pembeleşinceye kadar, 3-4 dakika kızartın. Kızarttığınız yaprakları bir tepsye alın.
- Diğer taraftan, soğanı soyup ince ince doğrayın.
- Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye aktarıp ara sıra karıştırarak 5 dakika, rengi sararıncaya kadar kavurun. .
- Üzerine dolmalık fıstığı ilave edip 1 dakika kadar daha kavurun.
- Ayıklayıp yıkadığınız kuş üzümü, yıkadığınız pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin.
- Pirinç şeffaflaşıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dakika daha kavurmaya devam edip ocaktan alın.
- Kızarttığınız lahana yapraklarının ortasına pirinçli karışımdan koyup hafifçe yaydıktana sonra gözleme gibi katlayın. (önce karşılıklı iki kenar, daha sonra diğer iki kenar katlanır.)
- Hazırladığınız gözlemeleri ters çevirerek yayvan bir tencereye yerleştirin.
- Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayıp tencereye yerleştirdikten sonra 1,5 su bardağı ılık suyu da tencereye aktarın.
- Ocak üzerinde ya da fırında en az 25-30 dakika pişirip servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servise sunun.
Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.