ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahana Gözlemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084339)

Şengül Şirin 02-10-2014 07:22 PM

Lahana Gözlemesi
 
1 Eklenti(ler)



http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1392049336


MALZEMELER
  • 5 adet beyaz lahana yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • ½ çay kaşığı kimyon, tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin;
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri İçin;
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
YAPILIŞI
  • Lahana yapraklarını yıkayıp ortadaki damarlarını çıkararak ikiye bölün.
  • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırıp lahana yapraklarını hafif pembeleşinceye kadar, 3-4 dakika kızartın. Kızarttığınız yaprakları bir tepsye alın.
  • Diğer taraftan, soğanı soyup ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye aktarıp ara sıra karıştırarak 5 dakika, rengi sararıncaya kadar kavurun. .
  • Üzerine dolmalık fıstığı ilave edip 1 dakika kadar daha kavurun.
  • Ayıklayıp yıkadığınız kuş üzümü, yıkadığınız pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin.
  • Pirinç şeffaflaşıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dakika daha kavurmaya devam edip ocaktan alın.
  • Kızarttığınız lahana yapraklarının ortasına pirinçli karışımdan koyup hafifçe yaydıktana sonra gözleme gibi katlayın. (önce karşılıklı iki kenar, daha sonra diğer iki kenar katlanır.)
  • Hazırladığınız gözlemeleri ters çevirerek yayvan bir tencereye yerleştirin.
  • Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayıp tencereye yerleştirdikten sonra 1,5 su bardağı ılık suyu da tencereye aktarın.
  • Ocak üzerinde ya da fırında en az 25-30 dakika pişirip servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servise sunun.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.