ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fincan Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084276)

Şengül Şirin 01-30-2014 11:25 AM

Fincan Böreği
 
3 Eklenti(ler)
Fincan Böreği

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391070266
  • 3 adet yufka
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yumurta ve tuz köpürene kadar çırpılır. Süt ilave edilir ve en son da rendelenip haşlanmış patatesler ilave edilir. İç malzeme hazırlanır. İlk yufka tezgahın üzerine yayılır ve karışımın bir kısmı yufkanın her yerine gelecek şeklide serpiştirilir. İkinci yufkada bu yufkanın üzerine konulur ve aynı işlem tekrarlanır. Sıra üçüncü yufkaya gelir ilk iki yufkanın üzerine konulur ama bu yufkanın yarısına karışım dökülür. Karışım tamamen bitmiş olur. Şimdi karışımın olmadığı tarafı karışım olan tarafa kapatmaya geldi. Yani yarım daire şeklinde yufka elde etmiş olacağız. Sıra kesme işleminde adını da aldığı üzere Türk kahvesi fincanı yardımı ile kesiyoruz. Çok yakın kesiyorum ki aralarda yufka çok kalmasın diye. Aralarda kalan yufkaları da israf etmiyoruz, onları da şekline göre kesip kızartıyoruz. Böreği fincan yardımı ile kesme işlemini bitirdikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve böreğimiz ikrama hazır. Afiyet olsun.
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391070266


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391070266


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.