| Şengül Şirin |
01-13-2014 09:58 PM |
Taze Fasulye Mücveri
1 Eklenti(ler)
Fasulye, karnabahar, ıspanak, patates gibi sebzeler önceden haşlanarak. Kabak, havuç gibi sebzeler ise çiğden kullanılır. Damak tadınıza göre içine dereotu, nane ya da maydanoz eklenir.
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389639459
İsteğe göre sıcak, isteğe göre soğuk servis edilebilir. Ben her iki şeklini de çok seviyorum ve servisini de sarımsaklı yoğurtla yapıyorum.
Fasulye, kabak gibi sulu kalmadığı için mücveri hazırlarken içine bir miktar süt ilave ettim.
Malzemeler:
- 15 adet taze fasulye
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 diş sarımsak
- 2 sap taze soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
Yapılışı:
- Fasulyeleri yıkayıp 7-8 dakika kadar bol tuzlu suda haşlayın. Haşladığınız fasulyeleri soğuk suya atıp soğutun, başlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin.
- Temizlediğiniz fasulyeleri enine ince ince dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu yıkayıp ince ince kıyın, sarımsağı ezin ya da rendeleyin.
- Derin bir kaba tüm mücver malzemesini alıp iyice karıştırın ve kenara alın.
- Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın. Hazırladığınız mücver hamurundan 1 er kaşık koyup önlü arkalı kızartın.
- Kızaran mücverleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
|