 |
|
Şengül Şirin |
01-13-2014 09:55 PM |
Karnabahar Mücveri
2 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389639258
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar (500-550 gr civarı)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi (70 gr civarı)
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tutam kıyılmış maydanoz
- 2 sap taze soğan (ince kıyılmış)
- tuz, karabiber
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389639258
Yapılışı:
- Karnabaharı ayıklayın, yıkayın ve tencereye alın. Üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharı süzün ve soğuması için süzgeçte bırakın.
- Soğuyup tamamen süzülen karnabaharı derin bir kaba alın. Üzerine un, kabartma tozu, maydanoz, Soğan, peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip ezerek karıştırın.
- Tavaya aldığınız sıvıyağı kızdırın. Hamur haline gelen karışımdan 1 kaşık alın.
- İsterseniz fotoğraftaki gibi başka bir kaşıkla düzeltin ve dikkatlice yağa bırakın. Kaşığın tersiyle hamuru bastırarak yayın.
- Her iki yüzünü kızarttığınız mücverler havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın. Kızartmanın tamamı bitice servis tabağına alın.
- Yoğurt ve yeşilliklerle servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.