ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Etli Mevsim Türlüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084187)

Şengül Şirin 01-13-2014 09:40 PM

Etli Mevsim Türlüsü
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389638384
MALZEMELER
  • 500-600 gr kuşbaşı kuzu ya da süt dana eti
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy patlıcan (uzun kemer patlıcan öneririm)
  • 6-7 diş sarmısak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil sivri biber (tatlı olacak)
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2-3 adet orta boy domates
  • 4 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik, kuru nane
  • 3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Patates ve kabakları soyup yıkadıktan sonra kuşbaşı et formunda doğrayın. Patlıcanları alacalı dediğimiz çizgili formda soyup uzunlamasına ikiye bölüp 2 cm boyunda dilimleyin. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda en az 30 dakika bekletin.
  • Öncelikle, kuşabaşı etleri boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşin üzerinde bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak etleri kendi suyuyla 3-4 dakika kavurun. Yemeklik ince doğranmış soğanlarla ortadan ikiye bölünmüş sarmısakları ve zeytinyağını ekleyerek orta ısılı ateşin üzerinde tahta kaşıkla sık sık karıştırarak et suyunu iyice çekinceye kadar, 8-10 dakika daha kavurun.
  • Şimdi de 3-4 cm boyunda doğranmış sivri biberleri ve salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Kabuklarını soyup iri kuşbaşı dilimlediğiniz domatesleri de ilave ettikten sonra sıcak suyu tencereye aktarın. Tuz, karabiber, kuru nane ve kekiği de serpiştirip tüm malzemeleri karıştırın.
  • Sonra da tencerenin kapağını kapatarak orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın ve kısk ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar en az 1 saat pişirin. Etler yumuşayınca üzerine sırasıyla patlıcan, kabak ve patatessleri koyun.
  • Yemeği kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekinceye kadar, en az 35-40 dakika pişirin. Pilav ya da püre yanında sıcak olarak servise sunabilirsiniz.
Not; Etlerin iyice yumuşaması gerekir. Genelde dana eti çok daha geç piştiği için ben kuzu etini tercih ediyorum. Eğer dana eti kullanacaksanız , daha fazla su ekleyip daha uzun süre pişirmeniz gereklidir.
Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.