| Şengül Şirin |
12-21-2013 12:21 AM |
Kremalı Mantarlı Bonfile Tarifi
1 Eklenti(ler)
KREMALI MANTARLI BONFİLE TARİFİ
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1387574431
MALZEMELER
- 6 adet bonfile
- 4 diş sarımsak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı konserve ya da haşlanmış mantar
- 1 paket hazır süt kreması (200 ml’lik küçük paket)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
- 2 çay kaşığı tatlı hardal
- 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Geniş bir kapta dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan ve zeytinyağını karıştırın.
- Sonra da bonfileleri bu sosa yerleştirip, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Geniş bir teflon tavayı yüksek ısıdaki ateşin üzerine oturtup, fındık kadar yağ koyarak eritin.
- Yağ iyice kızınca bonfileleri, üzerlerindeki sosla beraber tavaya koyun. Herbir yüzünü yüksek ateşte 2 dakika kızartın.
- Kızaran bonfileleri, fırına dayanıklı ve kenarları yüksek bir kaba dizin.
- Mantarları üzerlerine paylaştırın.
- Süt kremasını, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle çırpıp, hardalı ekleyin. Sonrada bu sosu bonfilelerin üzerine aktarın.
- Rendelenmiş kaşarı da serpiştirip, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp, üzerini haşlanmış renkli sebzelerle süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.
- Yanında pilav ya da salata da ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
|