Şengül Şirin |
11-14-2013 11:50 PM |
Pratik Elmalı Tatlı
1 Eklenti(ler)
Elmalarla ceviz ya da badem de karıştırabilirsiniz, isterseniz kakaolu yerine vanilyalı puding de kullanabilirsiniz.
Kısacası evinizde hangi malzeme varsa değerlendirmek için güzel bir yol.
Sevgiler…
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1384462137
Malzemeler:
- 3 adet orta boy elma
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı fındık kırığı
Puding için:
- 1 paket kakaolu puding
- 2,5 su bardağı süt
Yapılışı:
- Elmaları rendeleyip küçük boy bir tencereye alın. Üzerine tarçın, tereyağı, şeker ve fındık kırıklarını ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun.
- Suyunu çeken elmaları kaselere ya da kuplara paylaştırın.
- Tencereye toz pudingi ve sütü alın. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Kıvam alan pudingi elmaların üzerine paylaştırın.
- Puding hafifçe soğuyup üzeri kabuk bağlayınca fındık ve toz fıstık ile süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
|