ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Petibör Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1083907)

Şengül Şirin 11-14-2013 02:02 PM

Petibör Pasta
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1384426869


Malzemeler:


1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt


Çikolatalı sos için:


2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt


Süslemek için:

Taze yada dondurulmuş meyve


Yapılışı:


1- Pudingi 3,5 su bardağı süt ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kare bir borcama önce bisküvilerin tabanlarının ıslanınca yapışmaması için pudra şekerini serpin.
2- Üzerine 1 sıra sade petibör dizin ve pudingden biraz dökün , tüm bisküvi katına yayın. Her kata aynı işlemi uygulayarak 2 kat sade, 2 kat kakaolu şeklinde tüm bisküviler bitene kadar devam edin.
3-Son kalan pudingi büsküvilerin üzerine düzgünce yayın ve borcamı streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın.


Çikolatalı sos yapılışı:


1- Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirerek ocaktan alın.
2- Servis yapmadan hemen önce, üzerine süzgeçle türk kahvesi serpin ve çikolatalı sos dökün ve meyveler ile süsleyerek servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.