ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Burma Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1083894)

Şengül Şirin 11-12-2013 01:11 PM

Burma Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
BURMA TATLISI


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1384251038




1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 cimdik tuz
2,3 damla limon suyu
aldığı kadar un


Açmak İçin:

buğday nişaştası
Üzerine Dökmek İçin:
100 gr margarin
100 gr sıv yağ


Şerbeti İçin:

5 su bardağ şeker
6 su bardağı su
3-4 damla limon
İçine:
ceviz


Malzemeler karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Hamur elimize yapışmayacak kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacak. Cevizden büyük beze alın.Tezgaha nişaşta serpip, oklava veya merdane yardımıyla açın. Açtığınız yufkanın her yerine cevizi serpin. Yufkayı oklavaya sararak rulo yapın. Oklavanın iki kenarını içi doğru iterek büzdürün ve oklavayı içinden çekin. Bu şekilde yağlanmış tepsinin ortasından başlayıp yuvarlak şekilde tepsi dolana kadar aynı işlemi yapın. Margarinle sıvı yağı karıştırıp eritin üzerine dökün. Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirin. Piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin. Şerbeti hazırlayın şerbet 20 dakika kaynayacak kaynamaya başlayıca ateşi biraz kısın şerbet olduktan sonra 5 dakika bekletip dolangere sıcakken dökün. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz ama bir gün önceden yapılırsa çok daha güzel olur.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.