![]() |
Minyatür Mozaik Pasta
1 Eklenti(ler)
Minyatür Mozaik Pasta
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1378109575 Malzemeler : Hazırlanışı : Mozaik pastanın çikolata sosunu hazırlamak için, geniş bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Ardından sütü ve kakaoyu ekleyin. Karıştırarak, kaynatın. Kaynayan sütlü karışıma bitter çikolataları ekleyin. Tavayı ocaktan alın. Çikolataların kendiliğinden erimesini bekleyin. Daha sonra bir süre karıştırarak, ılımaya bırakın. Bisküvili Mozaik Pasta tarifinden farklı olarak, minyatür mozaik pasta tarifinde "şeker" kullanılmamaktadır. Derin bir kabın içine petibör bisküvileri elinizle kırın. Mozaik pastanın içinde gözükecekleri için çok fazla ufak olmamasına dikkat edin. Dilimlerimiz minyatür olacağı içinde fazla büyük bırakmayın. Üzerlerine çikolatalı sosu dökün. Dövülmüş cevizleride ekleyip, ezmeden karıştırın. Bir kaşık yardımıyla, aliminyum folya ya da bir streç firm üzerine hazırladığımız bisküvili mozaik pasta karışımını dökün. Ellerinizle bastırarak, fotoğraftaki gibi ince uzun şekli verin. Yuvarlak minik dilimler ile servis edeceğimiz için, genişliğini bunu düşünerek ayarlayın. Streç filme tamamını sıkıca sarın. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Daha sonra minyatür mozaik pastanızı dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz. Minyatür mozaik pasta, daha ufak posiyonlar halinde servis edildiği için yemesi daha keyiflidir. Özellikle kahve yanında, lokum veya kurabiye yerine de ikramlık olarak sunulabilir. Ayrıca mozaik pasta soğuk servis edilen bir tatlı olduğu için, küçük dilimler halinde sunulan minyatür mozaik pasta, bisküvili mozaik pasta dilimlerine göre daha yumuşak olacaktır. Mozaik Pasta Tarifleri Mozaik pasta başka nasıl yapılabilir? Mozaik pastayı yaparken bitter çikolata yerine küvertür çikolata da tercih edebilirsiniz. Küvertür çikolatayı bulması zordur fakat bitter çikolatalı mozaik pastadan daha lezzetli olacaktır. Mozaik pastayı, yumurtasız yapabileceğiniz gibi, arzu ederseniz yumurtalı da yapabilirsiniz. Minyatür mozaik pasta tarifimizdeki şekersiz yapabileceğiniz gibi, Bisküvili Mozaik Pasta tarifimzideki gibi şeker ile de yapabilirsiniz. Şeker ve küvetür çikolata haricinde, havuçlu, elmalı, beyaz çikolatalı olarak da yapabilirsiniz. Mozaik pasta yaparken neye dikkat edilmelidir? Mozaik pasta yaparken, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çikolata oranının iyi ayarlanmasıdır. Eğer çikolata miktarını çok fazla koyarsanız, mozaik pasta iç bayıcı ve yapış yapış olur. Sosunuzu az hazırlarsanız, bu sefer de şekil verirken zorlanırsınız. Mozaik pastanın, içinde kullandığımız bisküvileri çok ufak kırarsanız, mozaik görüntüsünü elde edemezsiniz. Ayrıca bisküviler ufak olacağı için, mozaik pasta dilimlerinizde çikolata sosu yoğunluğu fazla olacaktır. Bu da, yine aynı şekilde iç bayıcı olmasına neden olacaktır. Mozaik pasta nasıl tüketilebilir? Mozaik pasta, hazırlanışı itibariyle kolay ve pratik bir pastadır. Aynı zamanda yapılması için çok fazla malzemeye de ihtiyaç duymaz. Ama asıl önemli özelliği, soğuk servis edildiği için, buzdolabında birkaç gün bekletilebilir. Mozaik pastanın hemen tükelimesi gerekmez. Önceden hazırlayıp, misafirleriniz için bekletebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.