ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bodrum Çökertme Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1081999)

Şengül Şirin 01-22-2013 08:54 PM

Bodrum Çökertme Kebabı
 
7 Eklenti(ler)
Bodrum Çökertme Kebabı





Bodrum Çökertme Kebabı Merhaba ne zamandır yapmayı düşündüğüm , Bodruma özgü bir kebap tarifi , hem çok güzel hemde yapımı kolay olan bu kebap tarifini eminim ki sizde çok beğeneceksiniz.




Bodrum Çökertme Kebabı Malzemeleri ;

  • 2 adet patates
  • 400 gr bonfile veya kontrfile et
  • 2 - 3 çorba kaşığı Tereyağı
  • Tane Karabiber
  • arzuya bağlı kişi sayısı kadar biber
Bodrum Çökertme Kebabı İçin Eti Marine Malzemeleri ,
  • 1 su bardağı süt
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • baharatlar kimyon , karabiber , pul biber,nane
  • 1 adet yeşil biber ,
  • 1 adet kırmızı biber
Bodrum Çökertme Kebabı Sosu
  • Yeteri kadar yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 Çorba kaşığı tereyağ
  • Domates salçası
  • nane ve pul biber
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358877051 Çökertme Kebabı


Bodrum Çökertme Kebabı Tarifi ;
  • Etleri julyen olarak doğrayalım , bir kenara koyup marine malzemelerini hazırlayalım
  • Öncelikle soğan ve sarımsakların kabuklarını soyalım , soğanı 4 de bölüp rondaya atalım , sarımsakları da ekleyip , 3 parçaya böldüğünüz biberleri de atıp rondodan geçirelim genişçe bir kaseye rondo dan çekilmiş malzemeleri koyup , süt ve baharatları da ekleyelim ve etleri içine atıp 10 - 12 saat kadar bu karışımda bekletelim benim çok vaktim olmadığından 2 saat kadar beklettim ,
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358877051 Dana Eti Marine
  • Marine işlemini uyguladıktan sonra tere yağını pilav tenceresine benzer bir teflon tencere koyup etleri ekleyelim etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358877051 Et pişirme
  • Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayalım , etler kızarırken patatesleri de ayrı bir tavada kızartalım , patatesleri kızarttıktan sonra kişi sayısına göre biberleri de kızartalım .
  • Suyunu salıp çeken etlere 2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip tane karabiberleri de ekleyip kızartalım , ara ara karıştırarak kızartmayı unutmayalım.
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358877051 et kızartma
  • Dilerseniz pide veya ekmeği ısıtarak servis edeceğimiz tabağın en altına dizelim , üzerine kızartılmış kibrit çöpü patatesleri koyalım , onun üzerine etleri dizip üzerine sarımsaklı sos dökelim, yanlarına domates dilimleri kızarttığımız biberleri koyalım
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358877051 Çökerme Kebabı Yoğurtsuz

  • Tere yağında salçayı kavurup içine nane ve pul biber koyup kokusu çıkınca ateşten alalım . Yoğurtlu sosun en üstüne salçayı döküp sıcak olarak servis edelim,
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358877051
Afiyet olsun,

.seviminaskanasi.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.