| Şengül Şirin |
01-22-2013 08:26 PM |
Evde Yapılmış Kıymalı Pide
1 Eklenti(ler)
Kıymalı Pide Tarifi (evde pide yapımı)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1358875539 Pide Tarifi
Evde pide yapmak sandığınız kadar zor değil tadı da iyi ki yapmışım dedirtecek kadar harika ben derim ki üşenmeyin kendi pidenizi kendiniz yapın ellerime sağlık demeyi de unutmayın :)
Pidenin Hamur malzemeleri ;
- 1/2 yaş maya
- 1 su bardağı yoğurt veya süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Ilık su, tuz
- yeteri kadar un
- üzeri için yumurta sarısı (beyazı lazım olacak)
Pidenin İç Malzemeleri;
- 250 gr kadar kıyma
- 1 soğan (dilerseniz biber, domates vs..)
- dilediğiniz baharatlar,tuz
Kıymalı Pide Tarifi
- Pide harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Tavaya soğan ve kıymayı alıp suyunu çekene kadar kavurun.
- Bahartlarını ve tuzunuda atıp , soğuması için bekletin. (dilerseniz başka malzemelerde ekleybilirisiniz)
- Maya ılık suyun içine karıştırılarak eritilir, su çok sıcak olursa maya yanar ve özelliğini kaybedebilir o yüzden sıcaklığına dikkat etmek gerekli.
- geriye kalan diğer hamur malzemeleride ekleyip kaşık yarıdımıyla karıştırıp muhallebi kıvamına getiriyoruz. mayalamak için hamuru havluyla sarıp ılık bir ortamda olması için bekletiryoruz.
- Hamurun olduğunu anlamak için hazırladığımız karışımın üzerinde göz göz delikler veya baloncuklar oluşmalı , olduğunda üzerine un ekleyip kulak memesi kıvamında yani acılacak yumuşaklıkta bir kıvama gelene kadar yoğurup dinlendiriyoruz
- Hamurdan bezeler alarak uzunlamasına açıptarif bölümünde beyazı lazım olucak dediğim yer burası :) yumurtanın beyazına parmaklarımızı batırıp hamurun üzerine bastırarak sürüyoruz (bu hamurun kabaramasını önleyecek)
- Üzerine hazırladığınız harçtan koyup yayın.
- Kenarlarını pide şeklinde kıvırarak kapatın.
- Pidelerin üzerine yumurta sarısını sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri çıkarana kadar pişirin.
- Üzeri kızardığında fırından çıkarıp pidelerin üzerine yağ sürün.
- Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin.
- Sıcakken servis yapın.
|