![]() |
Ayıcı Mehmet Arif Bey İdamından Önce `Kuzum, Söyleyin Mustafa`Ya! Kurtarsın Beni` Der.Peki Nasıl Bir Cevap Alır?
Ayıcı Mehmet Arif Bey idamından önce `Kuzum, söyleyin Mustafa`ya! Kurtarsın beni` der.Peki nasıl bir cevap alır?
Ayıcı Mehmet Arif Bey idamından önce `Kuzum, söyleyin Mustafa`ya! Kurtarsın beni` der.Peki nasıl bir cevap alır? FrmSinsi Ayıcı Mehmet Arif Bey idamından önce `Kuzum, söyleyin Mustafa`ya! Kurtarsın beni` der.Peki nasıl bir cevap alır? Hakkında |
Ayıcı Mehmet Arif Bey İdamından Önce `Kuzum, Söyleyin Mustafa`Ya! Kurtarsın Beni` Der.Peki Nasıl Bir Cevap Alır?
Duruşmalar Haziran 1926`da başlar. Kısa sürede sona erer. Bazıları, paşalar dahil, beraat eder. Bazılarına hapis cezası verilir. İzmir duruşmalarından 15, Ankara duruşmalarından 3 idam kararı çıkar. İçlerinde Gazi`nin silah arkadaşları, eski İttihat Terakki mensupları, milletvekilleri de vardır. İdam hükümleri aynı gece uygulanır. Asılanlar arasında Mustafa Kemal Paşa`nın dublörü Ayıcı Mehmet Arif Bey de vardır. Sabaha karşı idam sehpasına götürülürken, infazları yerinde izleyen üst düzey bir görevliye: `Kuzum, söyleyin Mustafa`ya! Kendisi kaç yıllık yakın dostum! Kurtarsın beni` diyerek yakınır. `Sabahın erken saatinde bir kelle için adamı uyandırmayalım` cevabını alır.
|