ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Fizik / Kimya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=653)
-   -   Ters Yön Yörünge (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1077594)

Prof. Dr. Sinsi 12-20-2012 01:01 PM

Ters Yön Yörünge
 

Ters Yön Yörünge
Yörüngeler - Ters Yön Yörünge Nedir - Ters Yön Yörünge Hakkında

Ters yön yörünge, Eğikliği 90°?den fazla olan yörüngedir. Başka bir deyişle cismin çevresinde döndüğü gezegen ile ters yönde dönmesini sağlayan yörüngedir.

Güneş eşzamanlı yörünge ele alındığında az sayıda uydu ters yön yörüngeye fırlatılır. Çünkü bu tarz bir fırlatışta harcanacak yakıt miktarı düz yön yörüngeye yapılacak fırlatışlarda harcanacak olana nazaran çok daha fazladır. Bunun sebebi ise roket Dünya?dan fırlatılırken aracın Dünya?nın dönüş yönüne bağlı olarak hali hazırda doğu yönünde bir hız bileşenine sahip olmasıdır.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Ters yön yörüngesi olan uyduların, yörüngelerine girmiş oldukları gezegenler gibi solar nebula bölgesinin bir parçası olması mümkün değildir. Başka bir yerlerden gezegenlerin çekim gücüne kapılmış ya da bir çarpışma yoluyla ters yöne dönmeye başlamış olmalılardır.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.