![]() |
İçeriklerine Göre Besin Grupları Nelerdir
Içeriklerine Göre Besin Gruplarının listesi Içeriklerine Göre Besin Grupları Ekmek ve tahıl ürünleri: Kepekli ekmek, şehriye, pilav, makarna, Protein, karbonhidrat, B vitaminleri, demir, kalsiyum Turunçgiller: Portakal, limon, greyfurt, A ve C vitaminleri Yağlar: Tereyağı, margarin, bitkisel yağlar, balıkyağı, A ve D vitaminleri, temel yağ asitleri Sebzeler: Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz, Kalsiyum, klor, flor, krom, kobalt, bakır, çinko, magnezyum, potasyum, sodyum, manganez gibi çeşitli mineraller Proteinli besinler: Tavuk, balık, et, sakatat, yumurta, peynir, fındık, Protein, yağ, demir, D ve başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur) Süt ve süt ürünleri: Süt, kaymak, yoğurt, peynir, dondurma, Protein, yağ, kalsiyum, A, D ve C vitaminleri Diğer sebze ve meyveler: Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek, Karbonhidratlar, A, B ve C vitaminleri |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.