![]() |
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İeu) Ne Zaman Kuruldu?
[size="3">[color="][/size]İzmir Ekonomi Üniversitesi ya da kısaca İEU (İngilizce: İzmir University of Economics, kısaca IUE) İzmir’de 14
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Nisan 2001 tarihinde resmen kurulan vakıf üniversitesi. Hem İzmir hem de Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim dili İngilizce'dir. Üniversite vizyonunu, evrensel düzeyde kaliteli eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalarla topluma öncülük eden seçkin bir yüksek öğretim kurumu olmak olarak belirtilmiştir. Misyonu olarak ise liderlik vasıflarıyla donanmış, girişimci ve eleştirel düşünebilen nitelikli mezunlar yetiştirmek ve özgün araştırmalarla bilime katkıda bulunmak olarak benimsemiştir. [size="3">İzmir Ekonomi Üniversitesi, T.C. Anayasası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda "][/size] 1 Temmuz 2001 tarihinde ise üniversitenin İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Piriştina’nın önerisi üzerine Grand Plaza otelinin yerine kurulmasına karar verilmiştir. Güçlendirme ve tadilat çalışmaları sonucunda açılan üniversitede ilk yıl 288 öğrenci eğitim gördü. 22 Ekim 2001’de dersler başladı ve 26 Ekim 2001 tarihinde ise resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ilk dersiyle yapıldı. Kaynak : Vikipedi (Özgür Ansiklopedi) |