![]() |
Hangi Meyve Hangi Bölgede Yetişir
Bölgelere Göre Yetişen Meyveler
Hangi Bölgede Hangi Meyve Yetişir Marmara Bölgesi; meyve Bursa Yöresi?nde yoğun olarak yetiştirilir. Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm başlıcalarıdır. Ege Bölgesi; Bölge kendine özgü meyve üretimi ile diğer bölgelerden ayrılır. İncir, turunçgil ve üzümün yanı sıra elma ve kiraz üretimi de önem taşır. İç Anadolu Bölgesi; Elma ve armut İç anadolu bölgesinde yetişen meyvelerdir. Doğu Anadolu Bölgesi; Kayısı yoğun olarak Malatya?da sulanabilen alanlarda, özellikle Fırat ve Tohma kıyılarında yetiştirilir. Ayrıca Malatya, Elazığ ve Erzincan?da dut üretimi yapılır. Akarsu boylarında elma bahçeleri bulunur. Karadeniz Bölgesi; Amasya?da elma, Kastamonu?da erik, Rize?de turunçgiller, Orta Karadeniz?de üzüm, Batı Karadeniz?de kestane tarımı yaygındır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi; Bölgenin karpuz üretiminde ayrı bir yeri vardır. Özellikle Diyarbakır çevresinde ağırlığı 20 kg?ı aşan karpuz yetiştirilmektedir. Akdeniz Bölgesi; Turunçgiller kıyı boyunca Finike, Antalya, Alanya, Anamur, Silifke, Mersin, ve Dörtyol?da yetiştirilir. Türkiye turunçgil üretiminin yaklaşık % 89′u bölgeden karşılanır. Muz: Alanya ve Anamur çevresinde yetiştirilir. Türkiye?de yetiştirilen muzun tamamı bölgeden karşılanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.