![]() |
Pek Çoğunuz Belki Bunları Biliyorsunuz. Biz Yine De Hatırlatalım. Bilmediklerinizi De
Cildinizdeki siyah lekelerle başedemiyorum diyorsanız; limon ve gliserini karıştırıp, temiz cildinize sürün. Faydasını göreceksiniz.
- Haşladığınız yumurtanın çatlamaması için, kaynama kabına bira tuz ve bir çay kaşığı koymanız yeterli olacktır. -Sosisleriniz fırına koyduğunuzda patlıyorsa, önlemenin çok basit yolu var : Koymadan önce, soğuk süte yatırın. - Domatesi soymak çok nu zor geliyor ? O zaman sıcak suya tutun ve sonrada bıçağınızla soyacağınız yönün tam zıttı yöne sürtün. -Yumurta lekesini çıkarmakta güçlük mü çekiyorsunuz ? Önce soğuk suda 5-10 dakika bekletin, sonra ılık ve sabunlu su ile yıkayın. -Satın aldığınız salçalar çabuk bozuluyor diye şikayetçiyseniz; geniş bir kapta tuzladıktan sonra kavanoza yerleştirin ve üzerine tuz serpin. - Karnıbaharı seviyorsunuz ama kötü koktuğu için pişirmek istemiyorsanız; haşlama suyuna koyacağınız süt bu kokuyu tamamen alacaktır. Bir kaşıkta sirke ilane edebilirsiniz. - Kireçlenen demliklerinizi sirke ile doldurun ve sabaha kadar beklettikten sonra 190 dakika kaynatın. Kireçten eser kalmayacaktır. - Pişireceğiniz tanuğun yumuşak ve daha güzel kokmasını istiyorsanız, pişirmeden önce limonla ovun, sonrada üzerine rendelenmiş limon kabuğu koyun. Farklı ve çok lezetli bir yemek alacaktır. - Cildinizi her gece yatarken gülsuyu ile temizlerseniz, gözenekler açılacak ve cildiniz hava alacaktır. - Üzüm reçeli ya da kompostosu yapacaksınız ama çöplerini ayıklamak zahmetli diyorsanız, üzümleri bir avuç una atın, süzgeçten geçirin. Çöpleri ayıklanacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.