ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Pek Çoğunuz Belki Bunları Biliyorsunuz. Biz Yine De Hatırlatalım. Bilmediklerinizi De (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1072473)

Prof. Dr. Sinsi 12-01-2012 06:49 AM

Pek Çoğunuz Belki Bunları Biliyorsunuz. Biz Yine De Hatırlatalım. Bilmediklerinizi De
 
Cildinizdeki siyah lekelerle başedemiyorum diyorsanız; limon ve gliserini karıştırıp, temiz cildinize sürün. Faydasını göreceksiniz.

- Haşladığınız yumurtanın çatlamaması için, kaynama kabına bira tuz ve bir çay kaşığı koymanız yeterli olacktır.

-Sosisleriniz fırına koyduğunuzda patlıyorsa, önlemenin çok basit yolu var : Koymadan önce, soğuk süte yatırın.

- Domatesi soymak çok nu zor geliyor ? O zaman sıcak suya tutun ve sonrada bıçağınızla soyacağınız yönün tam zıttı yöne sürtün.

-Yumurta lekesini çıkarmakta güçlük mü çekiyorsunuz ? Önce soğuk suda 5-10 dakika bekletin, sonra ılık ve sabunlu su ile yıkayın.

-Satın aldığınız salçalar çabuk bozuluyor diye şikayetçiyseniz; geniş bir kapta tuzladıktan sonra kavanoza yerleştirin ve üzerine tuz serpin.

- Karnıbaharı seviyorsunuz ama kötü koktuğu için pişirmek istemiyorsanız; haşlama suyuna koyacağınız süt bu kokuyu tamamen alacaktır. Bir kaşıkta sirke ilane edebilirsiniz.

- Kireçlenen demliklerinizi sirke ile doldurun ve sabaha kadar beklettikten sonra 190 dakika kaynatın. Kireçten eser kalmayacaktır.

- Pişireceğiniz tanuğun yumuşak ve daha güzel kokmasını istiyorsanız, pişirmeden önce limonla ovun, sonrada üzerine rendelenmiş limon kabuğu koyun. Farklı ve çok lezetli bir yemek alacaktır.

- Cildinizi her gece yatarken gülsuyu ile temizlerseniz, gözenekler açılacak ve cildiniz hava alacaktır.

- Üzüm reçeli ya da kompostosu yapacaksınız ama çöplerini ayıklamak zahmetli diyorsanız, üzümleri bir avuç una atın, süzgeçten geçirin. Çöpleri ayıklanacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.