![]() |
Mutfak Sözlügü 3
Marinat : Et yemeklerine lezzet katmak veya yumusamalarini saglamak için taze ot ve baharatlardan hazirlanan sivilar.
Meyane (Beyaz): Esit miktarlada un ve yag kullanilarak hazirlanir. Yag eridikten sonra unu ilave edip tahta bir kasikla karistirarak agir ateste pisirilir. Meyane (Kahverengi) : Bu meyane de ayni biçimde yapilir. Ancak daha uzun süre pisirilerek meyanenin açik kahverengi bir renk almasi saglanir. Nektarin : Seftali agicina erik asilanarak elde edilen seftali tadinda tüysüz meyve. Özemek : Birkaç seyi birbirine karistirip iyice çirparak yogunlasmasini saglamak. Pastörize : Besinlerin özel cihazlarda 65 derece kadar isitilarak birdenbire sogutulmasiyla, içindeki mikroplarin öldürülmesi islemi. Pembelestirmek : Yagda kavurarak rengin dönmesini saglamak. Plaki : Bol sarimsak, sogan, domates ve zeytinyagi ile pisirilen yemek türü. Pose Etmek : Yiyecegin kaynama noktasinin altindaki sicaklikta pisirilmesidir. Kullanilacak sivi bir tasim kaynadiktan sonra alti kisilarak kaynamasi durdurulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.