ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Mutfak Sözlügü 3 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1072436)

Prof. Dr. Sinsi 12-01-2012 06:55 AM

Mutfak Sözlügü 3
 
Marinat : Et yemeklerine lezzet katmak veya yumusamalarini saglamak için taze ot ve baharatlardan hazirlanan sivilar.

Meyane (Beyaz): Esit miktarlada un ve yag kullanilarak hazirlanir. Yag eridikten sonra unu ilave edip tahta bir kasikla karistirarak agir ateste pisirilir.

Meyane (Kahverengi) : Bu meyane de ayni biçimde yapilir. Ancak daha uzun süre pisirilerek meyanenin açik kahverengi bir renk almasi saglanir.

Nektarin : Seftali agicina erik asilanarak elde edilen seftali tadinda tüysüz meyve.

Özemek : Birkaç seyi birbirine karistirip iyice çirparak yogunlasmasini saglamak.

Pastörize : Besinlerin özel cihazlarda 65 derece kadar isitilarak birdenbire sogutulmasiyla, içindeki mikroplarin öldürülmesi islemi.

Pembelestirmek : Yagda kavurarak rengin dönmesini saglamak.

Plaki : Bol sarimsak, sogan, domates ve zeytinyagi ile pisirilen yemek türü.

Pose Etmek : Yiyecegin kaynama noktasinin altindaki sicaklikta pisirilmesidir. Kullanilacak sivi bir tasim kaynadiktan sonra alti kisilarak kaynamasi durdurulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.