ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Milföy Kapaklı Orman Kebabı' (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1072405)

Prof. Dr. Sinsi 12-01-2012 07:00 AM

Milföy Kapaklı Orman Kebabı'
 
Avatar Yok

Sadece Islami Forum - İslami Forum İman Ve Kur'an Nuru İle Yaşayanların Buluşma Adresi

Üye BiLgiLeri

Üye No: 16043

Mesajlar: 52

Konular:

Bulunduğu yer: El-aziz'den

Rep Rütbeleri

Tecrübe Puanı: 0

Rep Puanı : 21

Rep Derecesi :

Zehra_Nur is on a distinguished road

Teşekkür İstatistikleri

Teşekkürleri: 11

12 mesajına 15 kere teşekkür edildi.

Standart 'Milföy kapaklı orman kebabı'

'Milföy kapaklı orman kebabı'

Ramazan geldi, hoş geldi. İşte ilk gün için 'Milföy kapaklı orman kebabı' tarifi.

MALZEMELER:

-350 gr kuşbaşı et

-1 orta boy kuru soğan

-3 adet yeşil sivribiber

-1 orta boy havuç

-2 orta boy patates

-200 gr bezelye

-2 çorba kaşığı zeytinyağ

-Tuz, karabiber, kekik

Kapaklar İçin

-4 adet milföy hamuru

-2 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır.

Yağ ilavesi ile hepsi beraber biraz daha kavrulur.

Havuç ve patataesler kuşbaşı iriliğinde doğranır ve bezelyelerle beraber etli karışıma ilave edilir.

Tuz, karabiber ve kekik ilave edilir.

Üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su eklenir ve ağır ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Pişirilen karışım, fırına dayanıklı 4 kaba paylaştırılır. (Paylaştırılan karışımın çok sulu olmamasına özen gösterilir.)

Milföy hamurları üstüste konulup 2-3 mm kalınlığında açılır. Her birinden kullanılacak fırın kabının büyüklüğüne göre 4 adet yuvarlak elde edilir. Yumurta sarısı çırpılarak hamurların kenarına sürülür. Yumurtalı yüzeyleri altta kalacak şekilde hamurlar fırın kaplarının üstlerine kapatılır. Kenarları iyice bastırılarak kaba yapışması ve açılmaması sağlanır. Hamurların üzeri bıçakla istenen şekilde çizildikten sonra yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılımış fırında hamurlar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp sıcak halde servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.