ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Üniversiteler & Kampüsler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=260)
-   -   Dumlupınar Üniversitesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=107018)

Cloud 05-25-2010 09:45 PM

Dumlupınar Üniversitesi
 
http://www.el-aziz.net/data/media/85...U__by_byg2.jpg


Üniversite Türü Devlet
Kuruluş Tarihi 03.07.199 2
Rektör Prof. Dr. Güner Önce
Telefon +90 274 265 20 31(20 hat)
Faks +90 274 265 20 14
Internet Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
www.dumlu pinar.edu .tr

Adres Merkez Kampüs Rektörlük binası Tavşanlı Yolu 10.km KÜTAHYA
Öğrenim Dili Türkçe
Birimleri n Dağılımı 7 Fakülte, 2 Yüksekokulu, 14 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü
Öğrenci Sayısı 21179
Akademik Personel 705


Barınma

Üniversiteye ait yurt bulunmama kla birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2 bin 360 kişi kapasitel i yurdu var.

Burs

Burs verilmeme ktedir.

Rektörün Adaylara Mesajı

"Üniversitemiz yakın bir geçmişte kurulmasına rağmen, hızlı bir gelişim göstermiştir ve imkanları oranında en üst düzeyde eğitim ve öğretim vermekted ir. Üniversitemizin temel hedefi; araştıran, düşünen ve yalnız bir alanda yoğunlaşmamış, çok yönlü bir eğitimle hızla değişen dünyada kendini yenileyeb ilen meslek sahibi bireyler yetiştirmektir. Siz sevgili öğrencilerimize eğitim ve öğretimin yanı sıra üniversiteli olma duygusunu da yaşatacak imkanlar sunmaktayız. Bu amaçla sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikl er ve bu etkinlikl eri düzenleyecek öğrenci kulüpleri katılımınıza açık olacaktır. Bu etkinlikl er ve kulüpler sizlere ders dışındaki zamanınızı değerlendirme, arkadaş edinme, takım çalışması yapma ve ilgi duyduğunuz alanlarda kendinizi geliştirme fırsatları sağlayacaktır."

Genel Bilgi

Dumlupınar Üniversitesi, adını Dumlupınar Meydan Muharebes i'nin yapıldığı yer olan Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinden aldı. Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü , Kütahya-Tavşanlı karayolun un 10. km'sinde 7502 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu. Merkez Kampüsü , Osmanlı-Selçuklu ve Uzakdoğu mimariler inden esintiler taşıyan görünüme sahip. Rektörlük Binası, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu ile kütüphane bu kampüste yer alıyor. Merkez Kampüsünde , öğrencilerin ve çalışanların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek tesisler mevcut. Çeşitli spor tesisleri, bankamati k, posta ve telefon hizmetler inin yanı sıra beş bin kişinin aynı anda yararlana bileceği Bedesten (Merkez Kafeterya) de burada hizmet vermekte. Germiyan Kampüsü , Kütahya-Afyon karayolu üzerinde bulunuyor .

Bu kampüste , Kütahya Meslek Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ile çeşitli açık ve kapalı spor tesisleri var.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.