ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haluj (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=106614)

peri 05-19-2010 07:10 AM

Haluj
 
  • 750 gr un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
İç Malzemeleri :
  • 1 baş kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1,5 kg patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
Sos Malzemeleri :
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı pul biber
  • Yoğurt
hazırlanışı

  • Unu ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın. Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün.
  • 1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Püre haline getirilmiş patateslerle pul biberli soğanları karıştırın.
  • Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın. Bunlardan daireler kesin (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı).
  • Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun.
  • Dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz. (Hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.)
  • Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
  • Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın.
  • Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın.
  • Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın).
  • Pişen halujları kevgirle sudan alın.
  • Sos için tereyağını eritip pul biberle karıştırın.
  • Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.