ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Portakal Suyu Böbrek Taşı Riskini Düşürüyor! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1064111)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:20 AM

Portakal Suyu Böbrek Taşı Riskini Düşürüyor!
 
Birçok kişinin ortak sorunu olan böbrek taşında; beslenme büyük önem taşıyor. Limon ve portakal suyu; taş oluşma riskini azaltıyor

Çoğu zaman tarif edilemeyecek kadar şiddetli ağrılarla ortaya çıkan böbrek taşı rahatsızlığı son yıllarda hızlı bir artış gösterdi. Erkeklerde kadınlara oranla üç kat daha fazla görülen böbrek taşı oluşumunun en önemli nedenlerinin başında ise yanlış beslenme geliyor. Aile Hastanesi Bahçelievler Üroloji Uzmanı Dr. Tansu Güdelci, böbrek taşıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, sıvı alımı ve akabinde artan idrar; taş oluşma sıklığını azaltıyor. Ayrıca limon ve portakal suyu, içeriğinde bulunan sitrik asit nedeniyle taş oluşma riskini büyük ölçüde düşürüyor.

HAREKETLİ OLUN!

Proteinli gıdaların ve tuzlu yiyeceklerin yenmesi tahıllı gıdalardan ise uzak durulması taş oluşumunu artırıyor.

Fiziksel aktivitenin fazla olduğu meslek grubundaki kişilerde böbrek taşı görülme sıklığı oturarak çalışanlara oranla çok daha az. Yani rutin hareket, böbrek taşı oluşumunu azaltıyor.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Konservatif Gözlem: Kendiliğinden düşebileceği düşünülen taşlarda bu yöntem uygulanır.

Şok Dalgalarla Kırma: Vücut dışında ses ile oluşturulan şok dalgalarının, vücut içindeki taşa odaklanarak kırılmasıdır.

Üreterorenoskopi: Vücutta herhangi bir kesi yapmadan, idrar yoluna kamera sistemiyle girilmesi ve taşın kırılmasıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.