![]() |
Sağlıklı Akşam Yemeği Menüsü
Akşam Yemeği En hafif alınması gereken öğündür. Ancak sosyalleşmenin en yoğun olduğu öğün olması nedeniyle genellikle kalorisi yoğun ağır yemekler bu öğünde tercih edilmektedir. Oysa ki tam tersi olmalıdır.
Akşam yemekleri planlarken; Birinci grup yemekler menülerde esas yemek olarak kullanılmalıdır. Menüde yer alan yemekler renk, kıvam ve tat , besleyici değeri yönünden birbiriyle uyumlu ve tamamlayıcı olması gerekir. Menü planlarken monotonluktan kaçınılmalıdır. Menü planlarken önceki ve sonraki günlere dikkat etmek gerekir , iki gün üst üste tavuk yemeği veya nohut yemeğinin ertesi günü nohutlu pilav verilmez. Çorba hafif olduğu için genelde akşam, kurubaklagil yemekleri de öğlen verilmelidir. Pilav, Makarna, börek gibi besinlerin yanına tatlı yapılmamalıdır. Etli sebze yemeğinin yanına zeytin yağlı dolma ve zeytin yağlı sebze yemekleri verilmemelidir. Etli ve zeytinyağlı dolmaların yanına pilav veya makarna verilmemelidir. örnek; Etli bezelye Bulgur pilavı Cacık |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.