![]() |
Ramazanda Oruç Tutarken Sağlıklı Beslenme
Oruçta Sağlıklı Beslenme
-İftarda ve sahurma kızartma, hamurişleri, yağlı besinlerden uzak durulmalı -Vücudumuzun gün boyu kaybettiği su ihtiyacı iftar ve sahur arasındaki zamanda karşılanmalı -Asitli içeceklerden uzak durulmalı bunun yerine limonata, ayran ve ramazan şerbetleri içilmeli -Özellikle iftarda hızlı yemek yenmemeli, besinler 10 dk ara ile yenilmelidir. -Kan şekerini hızla yükselten beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik indeksi yüksek olan gıdalar yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna gibi posalı, glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmeli. -Hamurlu, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. -Ara öğünlerde bol bol meyve tüketilmeli özellikle %90'ı su olan karpuz hem tokluk hissi verir hem de su ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılamış olursunuz. -Çay ve kahve, demirin emilimini azalttığı için, yemekten bir iki saat sonra içilmeli. -Karnımız doymadan sigara içmeye başlanılmamalı - Az yağlı hafif sebze yemekleri, ızgara ya da fırında etler ve yoğurt, iftar yemeğinde tüketilmelidir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.