![]() |
Cevizli Kadayıf Keyfi
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1/2 Kg. tel kadayıf 1,5 Küçük paket margarin (185- 190 Gr.) 1 Su bardağı dövülmüş ceviz 1 Su bardağı sıcak su 3 Su bardağı toz şeker 3 Su bardağı su 1/2 Limon suyu Hazırlanışı: Çukur bir kaba tel kadayıfları koyun. Üzerine eritilmiş margarin dökün. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayın. Tepsinin tabanını yağlayın. Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyin. Üzerine dövülmüş ceviz yayın. Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam serin. Orta ısıdaki fırında kızartın. Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdirin. 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletin ve üzerine soğuk şurup dökün. Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın. Şurup Hazırlığı: Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatın. 1/2 limon suyu ilâve edin. Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.