ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063119)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:57 AM

Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

- 6 Adet Dana Bonfile

- 2 Adet Kesme Şeker

- 8 Adet Kuru Soğan

- 2 Su bardağı Sıcak Su

- 1 Tatlı kaşığı Tane Karabiber

- 1 Tatlı kaşığı Tuz

- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Garnitür İçin

- 300 Gr Brokoli

- 2 Su bardağı Su

- 1 Tatlı kaşığı Tereyağı

- 1 Çay kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Bonfileleri teflon tavaya alıp harlı ateşte iki taraflı kızartın. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları ekleyin. Tuz serpip kahverengi olana kadar karıştırarak kavurun. Kesme şeker ve kırmızı şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Tane karabiber ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip sosu 10 dakika pişirin. Bonfileleri düz tabanlı geniş bir tencereye yan yana dizin. Üzerine soğanlı sosu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Garnitür için, brokoliyi temizleyip çiçek çiçek ayırın. 2 bardak suyu tencerede kaynatın. Brokoli, tuz, ve tereyağını ekleyip 5 dakika haşlayın. Eti servis tabağına alın ve brokolileri süzüp etin yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.