ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Kızarmış Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063101)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:00 AM

Soslu Kızarmış Balık
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

8 parça (yaklaşık yarım kilo) kılçıksız beyaz balık

Hamur için

1/2 bardak un

2 çorba kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı köri (ben kullanmadım)

1/2 bardak su
Kızartmak için

yağ
Tarif

Balıkları istediğiniz büyüklükte kare ya da diktörtgen parçalara ayırın.

Sirkeli tuzlu suda yarım saat kadar dinlendirin.

Hamur malzemelerinin hepsini karışıtırın.

Balıkları sirkeli sudan alıp yıkayın, suyunu süzüp hamurun içerisinde 5-10 dakika kadar bekletin. (Benimki tam bir gün bekledi. Ama buna rağmen çok güzel oldu).

Derince bir kapta yağı kızdırıp balık parçalarını kızartın.

Limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.