![]() |
Kruvasan Arasına Çilekli Dondurma
Çilekli dondurma malzemeleri
500 gram dondurulmuş milföy hamuru 1 adet yumurta 1 kutu çilekli dondurma Un Çilekli dondurma tarifi Milföy hamurunu çözdürüp hafifçe unlanmış düz bir zemine yayın. Hamurdan kısa kenarları 14cm, uzun kenarı 22cm olan 6 adet üçgen kesin. Üçgenleri uzun kenarından başlayarak rulo sarıp iki ucunu birleştirerek yarım ay şekli verin. Hamurları fırın tepsisine aralıklarla yerleştirip üzerlerine az çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip soğumaya bırakın. Bıçakla enlemesine kesip içlerini bir top çilekli dondurmayla doldurduktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.