![]() |
~Kabaklı Ekmek Tarifi~
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapımı kolay, tadı lezzetli ve sağlıklı bu tarifi evde yapmak da kolay! Adının kabaklı ekmek olduğuna bakmayın. Hafif tatlı bir kek yapmışsınız gibi de hissedebilirsiniz. Öncelikle bu ekmekten kabak tadını almayacağınızı söyleyelim. Kabağı hafif bir lezzet ve aroma vermek için kullanıyoruz. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı Kabaklı ekmekte asla atlamamız gereken bir nokta var. Rendelenen kabak sulanır. Bu sulanma da hamurun cıvıklaşmasına sebep olur. Bu nedenle kabağın suyunu tamamen akıtmanız gerekiyor. Bunun için bir temiz bir bezden yardım alabilirsiniz. Büyük bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu, eklemek istediğiniz baharatları ekleyin. Kabak rendesine içine ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve zeytinyağını çırpın. İyice çıptıktan sonra un karışımının üstüne ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıvamı yakaldıktan sonra kaba dökebilirsiniz. 180 derece, önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. kadar pişirin. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Pişirme önerisi: İçine fındık, kuru üzüm ve çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz. Daha lezzetli olacaktır. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Saklama Önerisi: Piştikten sonra 10 dk. üstüne nemli bir bez sererek bekletin. Folyoya sararak dondurarak 3 ay saklayabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde ısıtarak ikram yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.