![]() |
Semizotlu Güveç
Malzemeler :
100 gr.kıyma 1 soğan 4 diş sarımsak 3 patates 1 kabak 1 demet semizotu 1 tutam pazı 1 kavanoz domatesli biber sosu zeytinyağı tuz,karabiber Hazırlanışı : İlk olarak sıvıyağı ve kıymayı güveç tencerede sotelemeye alın. Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir süre kavrulunca üzerine halka doğranmış patatesleri dizin. Kabakları da halka doğrayıp patateslerin üzerine dizin. Sonrasında doğranmış semizotu ve pazıları da doğrayıp üzerine serpin. En son domatesli biberli sosu gezdirerek tuz ve baharatını ayarladıktan sonra kapağını kapatın. Biraz ocakta tuttuktan sonra 190 derecelik fırında pişmeye alın. Pişince ince doğranmış dereotunu üzerine serpin ve sıcakken servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.