![]() |
Çilekli Ve Fesleğenli Jöle Tarifi
Çilekli jöle malzemeleri (4 kişilik ? 20 dakika)
200 gram dağ çileği (ya da normal çilek) 120 gram toz şeker 50 gram taze fesleğen 20 gram yaprak jelatin 500 ml su Yerfıstığı yağı Çilekli jöle tarifi Yarım litre suyu toz şekerle kaynatın. Fesleğen yapraklarını (küçüklerini seçip bütün olarak yerleştirin) şekerli suyun içine ekleyip ocaktan alın. 5 dakika demlendirdikten sonra süzün ve elde ettiğiniz şurupla soğuk suda yumuşatılmış yaprak jelatini ısıtarak eritin. 4 adet 150cl?lik krem karamel kaplarına (veya cam kaplara) yerfıstığı yağını fırçayla sürüp jöleden bir parmak kalınlığında aktarın. Kalan jöleyi çilek ve fesleğenle yoğunlaştırıp kaplara paylaştırın. Buzdolabında bekletip tabağa ters çevirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.