ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeytan Soslu Dil (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063011)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:15 AM

Şeytan Soslu Dil
 
Şeytan Soslu Dil (İspanya)

Şeytan Soslu Dil (İspanya)

MALZEMELER

1/2 Sığır Dili (3 saat ıslatılıp suyu süzüldükten sonra haşlanmış ve derisi

temizlenmiş)

1 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çay Kaşığı Karabiber

60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı) (eritilmiş)

2 Su Bardağı Galeta Unu

2 Su Bardağı Sıcak Şeytan Sosu

2 Tatlı Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

YAPILIŞ TARİFİ

Kolay ve çabuk hazırlanan şeytan soslu dil yeşil salata ile servis edilebilir.

Dili bir tahtanın üstüne koyarak keskin bir bıçakla 1/2-1 cm' lik dilimler

halinde kesiniz. Dilimlerin üstlerine hardal sürüp karabiber ekiniz.

Izgaranızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız. Dil dilimlerini önce eritilmiş

tereyağı sonra galeta ununa batırıp silkeleyerek fazla galetasını dökünüz.

Dil dilimlerini ızgaraya dizerek her iki taraflarını 2'şer dakika hafif

kahverengileşene kadar pişiriniz.

Dil dilimlerini ızgaradan alınız. Kenarları hafifçe üst üste gelecek biçimde

ısıtılmış bir servis tabağına diziniz. Üstlerine biraz şeytan sosu gezdiriniz.

Artan sosu ısıtılmış bir sos kasesine koyunuz. Dilimlerin üstüne maydanoz

serpip yanında sosuyla servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.