ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sultan Kayığı. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062986)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:19 AM

Sultan Kayığı.
 
Gereçler:
  • 5-6 adet düzgün biçimli kabak.
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü.
  • 2 adet kabukları soyulmuş orta domates.
  • 1 adet çok ince kıyılmış sivri biber .
  • 1 kavanoz garnetür.tuz. karabiber.az nane.
  • 1 tatlı kaşığı salça.1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • su
  • yine ayrı 1 tatlı kaşığı salça.
  • sıvı yağ.
  • birkaç dal maydanoz
Yapılışı:
kabaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım ve bir tencere içide tuz ve
su ilave ederek dağılmayacak şekilde haşlayalım.haşlanan kabaklarımızı fırına
dayanıklı kabımızın içine koyup ortadan ikiye bölelim.
kabakların ortasındaki çekirdeği bir tatlı kaşığı yardımıyla dağıtmadan çıkartalım.
içleri alınan kabaklarımızı sogumaya bırakalım.
diğer tarafta iyice yıkanmış kemiksiz tavuk göğsümüsü küçük parçalar halide
doğrayalım ve bir tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra
üzerine sıvı yağımızı ince doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve kavuralım.
Karışımın içine 1 tatlı kaşığı salçamızı ekleyelim bir iki karıştırdıktan sonra küçük
doğranmış domateslerimizi ekleyelim.
kapagını kapatalım ve biraz pişirdikten sonra ocağı kapatmaya yakın garnetürümüzü
ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım. İçine yeteri kadardaki tuzumuzu-
karabiberimizi-nanemizi ekleyerek karıştıralım .
hazırladığımız karışımdan bir kaşık yardımıyla içlerini aldığımız kabakların içine
dolduralım üzerlerini rendelenmiş kaşar peynirimizle kapatalım ve süs amaçlı
maydonoz parçaların koyalım.içinde karışım hazırladığımız tencerenin içine bir miktar
su koyalım ve salçamızı ekleyelim.salçayı erittikten sonra suyumuzu yemeğimizin
içine boşaltalım ( kabakların izahında kaşar peynirlerine gelmeyecek kadar su olmalı )
ve 200 derecelik fırınımızda kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.AFİYET OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.