![]() |
Gösterişli Bulgur Pilavı
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler Pilav için;
Tavuğun kemiğini kesmeden uzun şerit çizikler yapıyoruz, az suda tuzla iyice haşlıyoruz (bol suda haşlayıp suyunu pilavda da kullanabilirsiniz). Pilav için yağımızı eritip bulguru yağda biraz çeviriyoruz. Diğer malzemeleri ekliyoruz, damak zevkinize göre tuz ekleyip suyunu veriyoruz, suyun malzemeleri iki üç parmak geçmesi yeterli fakat bazı bulgurlar fazla su çekiyor sonradan biraz kaynar su ekleyebilirsiniz. Pilavı pişirdikten sonra tavuğumuzu üzerine yerleştiriyoruz, arzu eden kızartıp da koyabilir. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.